19.10.15

Rolo, șoricelul cel viteaz - partea IV

Totuși, tata nu a uitat amenințarea vrăjitoarei. Răzbunarea acesteia avea să fie dezvăluită în mai puțin de o lună când regele Milo a murit, și câțiva șoricei care erau loiali acestuia și vrăjitoarei au mers și au ajutat-o să revină, motivând că, acum că Milo nu mai este, porunca lui nu mai este valabilă, și, deci, ea nu mai trebuie să fie exilată.


Majoritatea șoriceilor au cerut ca Rolo să fie declarat rege deoarece el fusese liderul lor atunci când au fost în primejdie, dar, au existat și câțiva împotrivă, susțindu-l pe unul dintre puii lui Milo și al Minei. Pentru a putea câștiga, Mina a încercat din nou să se folosească de vrăjitorie, dar planurile ei au fost dejucate de mama, care era acum soția lui Rolo.

Văzând că planurile ei sunt pe cale de a fi distruse, Mina a pus o vraja pe palat, astfel încât nici un șoricel să nu poată intra în el.

- Fără palat nu mai aveți rege, căci va dura mult prea mult să construiți altul, și, dupa cum toată lumea știe, acesta a fost construit de primul rege șoricel, iar dacă acesta este distrus trebuie să existe altul deja început, în caz contrar, toate ascunzătorile voastre vor fi vizibile oamenilor, iar regatul șoricesc va fi distrus, a proclamat Mina, fără să îi pese că astfel putea fi și ea în pericol.

După ce s-a sfătuit cu ceilalți, Rolo a întrebat.

- Mina, ce trebuie să facem să ne lași să intrăm înapoi în palat?

După o clipă de gândire acesta răspunse:

- Pot să fiu din nou vrăjitoarea regatului și sfătuitorul noului rege?

- Asta niciodată! raspunseră șoriceii în cor.

Mina, deoarece se aștepta la acest răspuns, spuse zâmbind.

- Atunci, tot ce trebuie să faci, rege Rolo, este să îți sacrifici întâiul născut.

În acel moment, Cici, soția regelui făcu un pas în față și spuse.

- Cum adică? Nu îți voi da nici o dată puii să îi omori.

- Ooo, dar nu îl voi omorî, fii fără grijă. Tot ce trebuie să faceți este să îngăduiți, ca atunci când acesta va împlini anul, și va fi la vărsta de însurătoare, să devină soțul meu.

- Soțul tău? Dar cum te va ajuta asta? întrebă unul din șoricei.

- Asta este numai treaba mea. Te învoiești, rege Rolo?

Tata privi atunci către mama, care, gândindu-se la regat si la ceilalți șoricei îi făcu semn cu capul, având ochii în lacrimi. Întorcându-se către Mina tata spuse.

- Mă învoiesc cu condiția ca până la momentul respectiv să nu mai apari în regatul nostru. Te întorci înapoi în locul unde ai fost exilată de Milo.

- De acord, spuse Mina și întorcâdu-se către palat rupse vraja pe care ea însăși o pusese și apoi plecă dincolo de gradina florilor care plâng.

Cu lacrimi în ochi Diana spuse:

- Dar, nu se poate face nimic ca tu să nu fii nevoit să mergi cu ea?

- Păi... nu prea știu ce.

Încrezătoare, fetița spuse:

- Dar mai avem o lună să ne vină o idee, nu?

- Da, ai dreptate, spuse Chiț uitându-se la mama lui care o privea uimită pe Diana și văzu în ochii ei speranța.

Apoi, Chiț îi spuse fetiței:

- Hai să te duc acasă, balul s-a terminat.

No comments:

Post a Comment