25.10.15

Petrecere la palat - partea I

Ușor, ușor timpul a trecut, iar azi e ziua cea mare. Azi este ziua lui Chiț. Așa cum a promis acesta a venit zilnic la Diana și a petrecut câtva timp cu ea și i-a povestit cum stau cu pregatirile pentru petrecere.


Diana, la rândul ei a confecționat cu ajutorul bunicii pălăriuțe de petrecere și panglici pentru decorul palatului iar pentru rege și regină a facut doua coronițe, una aurie cu câteva romburi roșii din loc în loc și una argintie, cu multe pietricele ce imita pietrele prețioase.

Lui Chiț, Diana i-a pregatit cadou o mantie de culoare roșie, iar pe marginea acesteia bunica a cusut o blaniță dintr-un vechi guler de al ei. Mantia se incheia in fațã cu un nasture făcut dintr-o mărgică.

Diana a împachetat toate cadourile și le-a pus deoparte iar acum se îmbracă și ea. A ales pentru această petrecere o rochiță de aceeași culoare ca și mantia pentru Chiț, iar părul ei blond și lung a fost prins de bunica în două codițe. Pe cap fetița poartă o bentiță ce are două urechi de șoricel și este încălțată cu pantofiori de lac roșii.

- Acum trebuie să plec la petrecere, bunico!

- Bine, petrecere frumoasă, să nu uiți să vii la prânz.

- Nu, bunico, dupa atâta petrecut mai mult ca sigur mi se va face foame.

- Distractie placută!

Cu cadourile în brațe Diana ieși în grădină și se îndreptă către gardul viu. Ajunsă în fața ușii regatului șoriceilor aceasta se deschise și în prag apărură Chiț, regele Rolo și Regina Cici.

Văzând-o pe fetiță aceștia au rămas cu gurile căscate:

- Ce frumoasă ești, a spus regina, care și-a revenit prima din uimire
Diana a făcut o plecăciune în fața lor, și au plecat împreună către palat.

-Petrecerea poate începe acum. Spuse regele zâmbind către cei adunați în palat.

No comments:

Post a Comment