22.10.15

Cici, șoricica albă - partea III

Se crăpa de ziuă. Diana stătea întinsă în pătuțul ei și privea tavanul. Avusese un somn agitat deoarece toată noaptea a visat-o pe Mina cum venea și îl lua pe Chiț rânjind atunci când acesta se intindea către părinții lui și către ea pentru a putea scăpa. Prin casă se auzeau zgomotele făcute de bunicii ei care se treziseră și luau micul dejun pregătindu-se să plece la treabă.


- Diana, te-ai trezit? se auzi vocea șoptită a lui Chiț.

Fetița se ridică într-un cot.

- Da, tocmai mă gândeam că aș putea să te ascund aici, în camera mea, unde Mina nu te va găsi.

- Și eu m-am gândit la asta, dar ceilalți vor avea de suferit dacă eu fac asta.

- Ai dreptate. Trebuie să găsim altă soluție. Nu mai e așa de mult până la ziua ta, nu?

- Nu, mai e mai puțin de o lună.

- Păi, ce ar fi să anunțăm că veti face o mare petrecere pentru ziua ta, și să ne apucăm de organizarea ei.

- Bine, dar cu Mina ce facem?

- O să vă spun tuturor, dar mai târziu, acum trebuie să mă dau jos din pat că vine bunica.

Auzind aceasta Chiț se ascunse sub pat.

- Diana, micul dejun e gata, hai, dă-te jos să te schimbi că apoi noi ieșim. Ce vrei să faci azi?

- Păi, mă gândeam să ma joc cu șoriceii.

- Cu șoriceii? Bine, poți să le dai de măncare, dar în grădină, că altfel vor face mizerie în toată casa. Și să ai grijă să nu întârzii la prânz. Da?

- Da, bunico, nu o să uit.

- Bine, acum hai la masă și apoi poți să iei niște pâine să o duci șoriceilor.

- Pot să iau și niște cașcaval? Spuse Diana ieșind din cameră.

După ce fetița și bunica ieșiră din cameră, Chiț ieși din ascunzătoare, și, având grijă să nu fie văzut ieși în grădină și se duse să o aștepte pe Diana.

Dupa masă, Diana luă proviziile promise de bunica și plecă în grădină. Ajunse lângă gardul viu și văzu ușa de lem către regatul șoriceilor. Apropiindu-se de ușă aceasta se deschise și apăru Chiț.

- Te așteptam. Hai să mergem să le spunem despre petrecere.

- Da, hai să mergem.

Ajunsi la palat Diana și Chiț le povestiră celorlalți despre planul lor, iar regele și regina chemară pe toți cei din palat și regina le spuse:

- Dragii noștrii supuși si prieteni, vrem să va anunțăm că peste trei săptămani de azi vom organiza un mare bal la palat pentru a sărbători ziua de naștere a fiului nostru Chiț. La acest bal este invitată toată lumea din regat.

Auzind aceasta toți locuitorii palatului se bucurară și începură să facă planuri împreună cu regele cel viteaz, Rolo, și cu regina lor, Cici, șoricica albă pentru petrecerea ce avea să vină.

Amintindu-și de proviziile de la bunica, Diana le scoase și le puse în brațele lui Chiț, apoi, deoarece ea nu participa la pregătirile pentru bal il rugă pe acesta să o ducă înapoi.

- Îți mulțumesc foarte mult, Diana, din păcate pregătirile pentru bal mă vor ține foarte ocupat, dar voi veni dimineața să vorbesc cu tine și să îți spun ce se mai întămplă.

- Bine, Chiț. O zi frumoasă, ne vedem mâine să îmi povestești.

Ajunsă în curte Diana îi făcu cu măna șoricelului și se îndreptă către casă. Trebuia să îi spună și bunicii de bal ca să o ajute cu pregătirile. Avea căteva idei minunate.

No comments:

Post a Comment