15.10.15

Rolo, șoricelul cel viteaz - partea I

Ziua de ieri a fost minunată, plină de aventuri și cadouri pentru Diana. Azi când s-a trezit, totuși, aceasta era foarte curioasă să afle mai multe despre noii ei prieteni.


Cum bunicii erau la treburile lor lasând-o singură să se joace, fetița ieși din casă și se îndreptă spre gardul viu din spatele casei. Era un pic curioasă dacă toate întâmplările de ieri au fost reale sau doar a visat. Ajunsă la gard se aseză jos, cu spatele sprijinit de acesta. Cum stătea și se gândea la ziua de ieri, simți în spate lemnul ușii pe care intrase în regatul șoriceilor. Întorcându-se să se uite mai bine, văzu că ușa se deschide iar în prag apăru Chiț.

- Diana, tocmai venem la tine să te chem.

- De ce?

- Mama și tata dau azi un bal la palat și mi-au spus că pot să te invit și pe tine dacă vreau.

Diana se uită la rochița cu care era îmbrăcată și apoi la Chiț.

- Dar... nu sunt îmbrăcată pentru bal.

- Nu-i nimic, spuse șoricelul, rezolvăm noi cumva. Acum hai să mergem, suntem așteptați.

Diana îl urmă pe Chiț către palat, iar pe masură ce înaintau, șoriceii întâlniți pe drum le dădeau fie o panglică colorată pe care să o lege de mijloc, sau de codiță, în cazul lui Chiț, fie o pălăriuță de petrecere, și alte accesorii necesare pentru a participa la bal.

Ajunși la palat, aceștia intrară în sala de bal, iar aici Diana văzu că erau adunați o mulțime de șoricei mari și mici. În centrul încăperii erau două scaune făcute, dupa cum își dădea Diana seama din două polonice pe care stăteau regele și regina.

- Diana, bine ai venit la balul nostru, spuse regele Rolo, ne pare rău de primirea pe care ți-am făcut-o ieri, dar, în general, oamenii și șoriceii nu se prea înțeleg. Dar, având în vedere comportamentul tău, avem încredere că nu ne vei face nici un rău.

- Va mulțumesc pentru încredere, spuse fetița.

În acel moment șoriceii începură să sufle în niste goarne de petrecere și balul începu. Diana văzu că șoriceii erau adunați în grupuri, și fiecare grup încerca să distreze într-un fel pe ceilalti, cu dansuri, cantece, piese de teatru și altele. Privind către rege, Diana se întoarse către Chiț.

- Chiț, care e povestea tatalui tău? Cum a ajuns el rege? Și bunicul tău a fost rege?

Chiț privi și el către tatăl lui și spuse:

- Nu, la noi regele se alege în funcție de cât de viteaz este. Înaintea regelui Rolo am avut ca rege un șoricel care a domnit peste doi ani.

- Doi ani? dar este foarte puțin...

- Nu, nu este, noi trăim în medie un an jumătate până la doi ani, și uneori până la trei, dar foarte rar. Deci, regele dinainte a domnit aproape toată viața sa. Apoi, când a fost nevoie să se aleagă noul rege, toți l-au propus pe Rolo, șoricelul cel viteaz.

- Dar, de ce i se spune șoricelul cel viteaz?

- I se spune așa pentru că... dar nu apucă să termine propoziția deoarece o șoricică veni către el și îl trase în mulțime, la dans.

- Îmi spui mai târziu povestea lui, strigă Diana la el și se întoarse deoarece chiar regele Rolo venise să o ia la dans.

No comments:

Post a Comment