11.10.15

Aventuri în regatul şoriceilor-partea III

Chiţ şi Diana se întoarseră pe Aleea Curcubeu şi începură să meargă către ieşire.

Pe măsură ce înaintau Diana observă că pietrele nu se mai colorau, ci începuseră să se întunece.
Mirată se întoarse către Chiţ care se uita exact la acelaşi lucru.

- Chiţ, ce se întâmplă? Întrebă Diana văzând privirea speriată a acestuia.

- Furtuna, spuse Chiţ, se apropie. În acelaşi timp, din spatele lor se auzi vocea mamei lui Chiţ.

- Chiţ, Diana, intoarceţi-vă imediat. Văzând că cei doi nu înteleg ce vrea să spună, aceasta le arată către partea lor dreaptă unde se vedea vârtejul unei tornade formându-se şi venind către ei.

Chiţ o luă pe Diana de mână şi începu să alerge către mama sa care le făcea semne sa intre sub coroana unui pomişor.  Aici, feriţi de tornada care trecu, destul de aproape, dar pe lângă ei, şoriceii, împreună cu Diana intrară pe o altă uşă de lemn într-o sală mare. La privirea întrebătoare a Dianei, Chiţ ridică din umeri şi spuse:

- Bine ai venit în Regatul Şoriceilor! Acestia sunt părintii mei: Rolo, rege al şoriceilor şi Cici, regina şoriceilor, iar aici suntem în sala de bal a palatului.

Cei doi îi zâmbiră Dianei iar Regina Cici se îndreaptă către Chiţ.

- Având în vedere că furtuna nu o să mai dureze prea mult cred că ai putea, atunci când se termină, să ieşi împreună cu Diana şi să îi arăti regatul. Dar să nu mergeţi, sub nici o formă în grădina florilor ce plâng pentu că nu cred că vă mai putem găsi.

- Da mamă, stai fără grijă.

- Bun, acum cred că puteţi merge. Furtuna s-a terminat. Dar, nu uitaţi, sub nici o formă să nu mergeţi în grădina florilor ce plâng.

Cei doi aprobară şi, după ce primiră de la regină câte un săculeţ cu brânză, ieşiră pe uşa ce îi conducea către grădina palatului ...


No comments:

Post a Comment