18.10.15

Rolo, șoricelul cel viteaz - partea III

Încet, aproape șoptit Chiț spuse:

- Eu sunt întâiul născut.

Apoi, un pic mai tare, dar numai pentru urechile Dianei:


- Înainte ca Rolo să devină regele nostru, am avut un rege batrân, dar totuși un rege bun. Asta până când a făcut greșeala de a asculta de vrăjotoarea regatului, șoricica pe care ai văzut-o mai devreme. În momentul în care șoriceii au observat că regele nu mai este cel dinainte, schimbându-și părerea dintr-o dată, peste noapte, chiar și pentru cele mai mărunte probleme, au pus la cale o revoltă.
Deși a aflat de nemulțirile supușilor săi, regele Milo, acesta era numele lui, nu s-a îngrijorat deoarece vrăjitoarea Mina, șoricica de mai devreme, care era și soția sa, îi tot spunea că este mai puternic decât toți și poate face orice vrea.

-Și, așa era?

- Bineînțeles că nu, era și el un șoricel ca toți ceilalți, și, mai era și bătrân. Totuși, vrăjitoarea l-a convins să poruncească șoriceilor să se adune toți în curtea palatului și să o lase să încerce să îi vrăjească și să îi transforme în oameni.

- Mama mea, care pe atunci era doar o șoricică din regat, dar care are darul previziunii, a înțeles ce vroia Mina să facă și i-a spus tatei, care nu era încă soțul ei, ci doar un vecin.
Acesta, împreună cu alți șoricei au spus toturor ce se îmtâmplă dar cu discreție.
Astfel că, atunci când regele a chemat toți șoriceii, toți știau ce se întâmplă și au mers la petrecera lui, căci nu puteau refuza, dar au insistat pe lângă acesta sã le dea voie Minei și celorlalte să stea în altă sală a palatului, astfel încât femelele să fie despărțite de masculi, iar mama a putut să îi atragă atenția pentru a uita de planul ei.

- Totuși, cum ai ajuns tu să fii implicat?

-Pai, dându-și seama ce făceau șoriceii, ce face mama, Mina s-a înfuriat și a atacat-o pe aceasta. Masculii, care erau chiar în această sală auzind gălăgia au mers să vadă ce se întâmplă iar vrăjitoarea, văzându-l pe rege a acuzat-o pe mama că a atacat-o.
 În acel moment, tata l-a înfruntat pe rege și i-a spus că întreg regatul știe de planul Minei și i-a cerut ca, pentru binele șoriceilor să o exileze pe aceasta. Ceilalți șoricei s-au alăturat și ei cererii, iar regele Milo a fost nevoit într-un final să dea ascultare cererii lor.
Mina a fost exilată dincolo de grădina florilor care dorm. Totuși, ieșind din sală, Mina s-a întors către tata și i-a spus.

- Rolo, acum ai câștigat, dar nu va trece mult și vei plăti un preț mult mai mare decât crezi.

De atunci toți ceilalți l-au numit Rolo, șoricelul cel viteaz. Totuși, tata nu a uitat amenințarea vrăjitoarei. Răzbunarea acesteia avea să fie dezvăluită în mai puțin de o lună când....

No comments:

Post a Comment