23.11.15

Aventuri pe Insula de Cristal - partea VIII

Totuși, drumul către castel nu era atât de ușor, deoarece cei doi erau nevoiți, din loc în loc, sa se cațere pe grămezi mari de cristal. Văzând în ce stare este grădina castelului ei prințesa începu să se întrebe ce se întâmplase cu locuitorii insulei. Văzându-i îngrijorarea, și dându-și seama la ce se gândea, paznicul spuse:


- Sunt toți teferi, prințesă. Dragonul i-a alungat din preajma castelului dar s-au refugiat în cealaltă parte a insulei, către marea cea albastră. Dragonul nu merge niciodată acolo. De fapt, de când l-a adus furtuna nu s-a mai mișcat de aici, din castel. Pare că așteaptă ceva.

Tot vorbind despre poporul lor, Crista și paznicul ajunseră la castel. Acesta din urmă se opri lângă ușa castelului și îi făcu semn prințesei sa intre singură.

- Eu nu pot merge mai departe de aici, spuse el.

Prințesa îi mulțumi ca a însoțit-o până aici si intră singură în castel. De cum pătrunse pe ușa castelului simți o căldura dogoritoare. Mergând către sursa acelei călduri prințesa ajunse chiar în camera ei unde, cu spatele la ea stătea un dragon foarte mare de culoare roșie. Neștiind ce să facă prințesa privi prin camera și observa ca toate obiectele din camera erau la locul lor, neatinse.

Simțindu-i prezenta dragonul se întoarse către ea și spuse:

- Deci, ești reală, nu ai murit în timpul furtunii...

- Da, sunt reală, spuse Crista, și acesta este castelul meu, și insula mea.

Dragonul se uita mai atent la ea și spuse.

- Ești foarte frumoasă prințesă, și foarte curajoasă, dar, nu știu dacă vei avea curaj sa faci ceea ce trebuie pentru a-ți primi castelul înapoi.

Crista îl privi și ridica capul maiestuoasă, ca o adevărată prințesa ce era.

- Și ce se presupune că ar trebui să fac, spuse ea? Ce trebuie să iți dau ca să pleci de aici iar eu să recuperez ce este al meu?

Dragonul o privi din nou, și cu un licăr în ochii săi mari spuse:

- Să devii soția mea.

Nevenindu-i să creadă, Crista se dădu un pas înapoi. Văzându-i ezitarea dragonul spuse râzând.

- Da, mică prințesă, dacă vrei să îți recuperezi castelul, insula și poporul tot ce trebuie să faci este să devii soția mea. Chiar în acel moment pe ușă intrară Diana împreună cu alți marinari. Privind când la dragon când la prințesă aceștia întrebară:

- Ce vrei să spui? Prințesa noastră să devina soția unuia ca tine?

Dar, Diana, care vedea în ochii dragonului mai mult decât vedeau ceilalți spuse:

- Dar tu? ești pregătit să renunti la pielea asta de dragon pentru a deveni soțul Cristei, și regele acestei insule?

Dragonul privi către fetiță și apoi către cei din jur...









No comments:

Post a Comment