4.11.15

Aventuri pe Insula de Cristal - partea II

- O pasăre mare venea spre ei?

- Da, o pasăre mare venea direct spre ei cu ghiarele întinse ca pentru a apuca vaporul. Văzând asta, căpitanul ordonă echipajului să schimbe direcția, și, deși cu greu, reușiră să evite pasărea. Totuși, aceasta, văzând că prada i-a scăpat scoase un țipăt îngrozitor și în văzduh apărură alte două păsări la fel ca prima. Văzându-le căpitanul spuse:


- Prințesă Crista, vă sfătuiesc ca, împreuna cu doica dumneavoastră să mergeți în cabină și să vă încuiați acolo. Noi vom încerca să luptam cu păsările, dar am vrea să va știm în siguranță.

Dându-și seama că acesta are dreptate, prințesa își luă cățelușul în brațe și mulțumindu-i căpitanului merse împreună cu doica în cabină. De acolo puteau auzi foarte bine zgomotele luptei pe care echipajul o ducea cu păsările ce atacaseră vaporul. La un moment dat, totuși nu au mai auzit nimic și au simțit că vaporul nu se mai mișcă. Deși era încă înfricoșată, prințesa și-a făcut curaj și a ieșit din cabină. Uitându-se în jur văzu că pe vas nu mai era nimeni. Prințesa începu să strige:

- Căpitane, unde sunteți? Unde sunt toți?

Totuși nu primi nici un răspuns. Merse împreună cu doica și cerceta toate încăperile vaporului. Nu era nimeni. Apropiindu-se de marginea vasului Crista privi în jos, către mare. Acolo văzu că de fapt vasul era așezat pe un banc de nisip foarte fin, aproape alb. Mergând în cealaltă parte a vasului văzu că marea, care ar fi trebuit să fie aproape transparentă, ca de cristal, avea o culoare albastră iar din apă o privea cu ochi curioși un delfin.

- Cine ești tu? și unde suntem? întreba prințesa.

- Eu sunt Kiki, și sunt păzitorul acestei insule. Aceasta este Insula de Smarald. Dar voi, cine sunteți? Și cum ați ajuns aici?

- Numele meu este Crista, și sunt prințesa Insulei de Cristal. Vasul nostru a fost atacat de niște păsări foarte mari. Și prințesa îi povesti lui Kiki aventura lor, iar în final spuse:

- ... și acum au disparut cu toții. Suntem doar noi trei. Nu știu cum să mergem mai departe în călătoria noastră.

Privind-o delfinul spuse:

- Pe această insulă trăiește un bătrân foarte înțelept. Dacă mergi mai departe pe cărarea din față vei ajunge destul de repede la coliba lui. Poate el te va ajuta să pornesti iar la drum.

Ascultând sfatul delfinului, prințesa, împreună cu doica și cățelul ei porniră către coliba bătrânului de pe insula de smarald.

No comments:

Post a Comment