9.11.15

Aventuri pe Insula de Cristal - partea V

Deși îi părea rău că își lasă prietenii în urmă, Crista era foarte curioasă să vadă unde o va duce această noua aventură. Așa stând lucrurile, se urcă în trăsurica ce o aștepta și, privind doar înainte porniră ... la drum.


Deoarece bunica nu mai zicea nimic, Diana, care era foarte curioasă ce s-a întâmplat mai departe cu prințesa, se întoarse către aceasta și observa că adormise cu capul sprijinit pe mână. Se gândi să meargă în casă să îi aducă o pătură să nu ii fie frig, dar când să se ridice de pe scaun observă la poartă o trăsurica trasă de un căluț negru.

- Curios, spuse Diana și își privi din nou bunica. Ai zice că este chiar...

Dar nu apucă să mai spună nimic că poarta se deschise și în curte intră un bărbat cu barbă lunga ce era îmbrăcat cu pantaloni roșii și vestă verde care îi zâmbi fetitei și spuse:

- Hai Diana, să mergem, nu avem prea mult timp pentru aventura ce te așteaptă.

- Aventură? spuse Diana.

- Da, nu tu ne-ai chemat aici? Nu te-ai gândit tu că ți-ar plăcea să mergi pe Insula de Cristal?

- Ba da, așa e, dar nu credeam că este posibil.

- Orice este posibil, dacă crezi în povești.

Auzind acesta fetița se duse către trăsurică unde o aștepta răbdătoare prințesa Crista. Văzând-o acesta spuse:

- Dar, unde suntem? Și, cum te numești?

Piticul răspunse în locul Dianei care rămăsese efectiv cu gura căscată. Atât de frumoasă era printesa.

- Suntem în lume oamenilor. Ea este Diana, o fetiță care încă mai crede în povești. Ea te va ajuta în misiunea ta și va salva Insula de Cristal.

- Bine, dar cum, e doar o fetiță.

- Da, dar o fetita isteață și curajoasă. Dar nu mai e timp de vorbit. Sa mergem, aventura abia acum începe. Prietenii noștri ne așteaptă.

- Unde mergem? Întrebară în cor Crista si Diana.

- Înapoi pe Insula de Smarald, bineînțeles, spuse bărbatul.

Crista și Diana se priviră dar nu mai spuseră nimic. Nici nu apucară bine sa se așeze comod că și ajunseră pe insulă, chiar lângă coliba bătrânului înțelept.

Coborând din trăsură, cele două fură înconjurate imediat de toți prietenii Cristei. Aceștia doreau sa știe cât mai multe despre locul în care ajunsese Crista și ce se întâmplase de când se despărțiseră de ea, dar, bătrânul cel înțelept îi întrerupse si le spuse:

- Ajunge acum cu întrebările, e timpul sa va îndreptați către casa și sa va salvați insula și prințesa. Și, spunând acestea îi conduse pe toți către corabia de cristal, unde se urcară și porniră la drum în mare grabă luându-și la revedere de la bătrânul înțelept, și cei doi pitici, unul îmbrăcat în pantaloni roșii și vestuță verde iar celălalt în pantaloni verzi și vestuță roșie.






No comments:

Post a Comment