17.12.15

Poveste de Crăciun - partea I

Bună prieteni! Deși aș vrea să încep aceasta poveste cu "A fost o dată ca niciodată", totuși, nu mi se pare necesar. De ce?


Păi, e simplu, a fost o dată acum câteva zile. Prietena noastră, Diana, a mers împreună cu părinții ei, pe care îi vom numi simplu, Mami și Tati, să cumpere bradul de Crăciun. Fetița s-a trezit dis de dimineață, i-a îndemnat pe părinții ei să se grăbească la micul dejun, deoarece aveau o misiune foarte importantă.

- Hai Mami, hai sa ne îmbrăcam mai repede sa mergem să luăm bradul de Crăciun.

- Diana, ai puțină răbdare, suntem gata imediat.

Și astfel, cei trei s-au îmbrăcat cu hainele groase, Diana era îmbrăcată cu o pereche de pantalonași groși, o bluziță groasă foarte frumoasă, roșie, cu un ren brodat pe ea, peste care și-a luat cojocelul cel nou, iar pe cap purta o căciulă ca a lui Moș Crăciun și avea chiar și fular și mănuși roșii.  Afară ningea ca în povești. Deși fetița era destul de grăbită să ajungă la piața de brazi, s-au oprit totuși să se joace cu zăpadă, și după o bătaie cu bulgări strajnică au plecat mai departe. La piața de brazi era foarte aglomerat. Totuși, au reușit sa aleagă un brad foarte frumos, și foarte bogat pe care Tati l-a dus până acasă.

- Tati, ce facem acum cu bradul? Nu stă singur în picioare!

- Nu, spuse Tati zâmbind. Bine că ne-am gândit acum câțiva ani sa luăm un suport pentru brad. Spunând acestea Tati puse bradul în suport și îl fixă bine să nu cadă.

- Diana, spuse mama, hai să aducem cutiile cu globulețe și beteală să împodobim bradul.

- Da, Mami, și să nu uitam instalația de brad și bomboanele. Spuse fetița râzând.

După ce toate decorațiunile au fost aduse, cei trei au început să împodobească bradul. Mai întâi au pus instalația, pe care au și băgat-o în priză pentru a le lumina ziua și au început să cânte colinde. Când a văzut multitudinea de luminițe colorate, Diana a început să bată din palme.

- Mami, va fi cel mai frumos brad!

- Da, asta dacă punem și globulețele, spuse mama întinzându-i Dianei un globuleț pe care era desenat Moș Crăciun.

Tati luă și el un alt globuleț cu un ren desenat pe el, iar Mami unul cu un îngeraș și toți merseră către brad sa le agațe în el. Într-un timp destul de scurt, printre colinde și aplauze, toate globulețele au fost agățate în brad. Au urmat bomboanele, care au fost și ele agățate, deși, cu ajutorul Dianei, nu au ajuns toate în brad, deoarece erau atât de bune că era și păcat să le agațe pe toate.

- Diana, spuse mama văzând-o pe aceasta mâncând a treia, sau poate a patra bomboană, bomboanele sunt pentru a le pune în brad.

- Da, Mami, spuse Diana, și agăță în brad bomboana pe care tocmai se pregătea să o desfacă.

Imediat ce bomboanele au ajuns în brad,  Tati, cu ajutorul mamei a așezat beteala pe crengile bradului astfel încât acesta părea îmbrăcat cu un fular de zăpadă. După ce bradul fu împodobit, Diana se așeză pe  scăunelul ei și uitându-se la el spuse.

- Tati, Mami, acesta este într-adevăr cel mai frumos brad.

Privind-o zâmbind, mama spuse:

- Asa e, doar este bradul nostru. Iar tata o aproba zâmbind și începură toți trei să cânte colindul "O, Brad Frumos!"


No comments:

Post a Comment