22.12.17

Fulgi de nea - partea II

- Fulgi de zăpadă?! Repetă Diana în timp ce fetițele începură să se învârtă în jurul ei.


- Da, spuse una dintre fetițe. Eu, sunt fulgul argintiu! Pe tine cum te cheamă?

-Diana....

- Diana, Diana, Diana, începură să murmure toți fulgii.

Diana clatină din cap în semn că da. Fulgii se strânseră toți în jurul ei și o întrebară:

- Vrei să fi prietena noastră? Te putem învăța o mulțime de cântece!

- Da, chiar aș vrea! Și aș vrea să  îmi spuneți mai multe despre voi!

Fulgii o luară pe Diana de mână si o conduseră spre un fotoliu mare, alb, unde o așezară, în timp ce o parte dintre ei începură iar să danseze și să cânte.

- Diana asculta vrăjită cântecul lor, când deodată acesta încetă brusc și se auzi un vâjâit înfiorător, iar fulgii începură sa alerge care, încotro. Unul dintre ei o luă de mână și o făcu să alerge și ea.

- Ce se întâmplă? Întrebă Diana încercând să țină pasul.

- E furtună, o furtună de zăpadă! Nu simți?

Ce anume să simtă? Tot ce simțea Diana e că începe să obosească de atâta alergat, și ca își dorește să stea jos, să se odihnească. Îi spuse asta și fulgului, care îi spuse că nu se pot opri, deoarece îi va lua vântul și vor pluti departe. Auzind aceasta fetița se opri brusc ceea ce îl făcu și pe fulg să facă același lucru.

- Nu, începu acesta să strige, de ce ai făcut asta?

Dar, Diana nu apucă să răspundă deoarece se trezi luată pe sus, împreună cu fulgul. Fetița se simți un pic liniștită datorită faptului că nu mai alerga, dar văzând fața tristă a fulgului începu să se întrebe ce se va întâmpla mai departe.

Cele două fetițe plutiră o vreme, iar Diana începu să se întrebe încotro se duc. O întrebă pe fetița fulg, dar aceasta nu știa să îi spună. Tocmai când Diana vru să o mai întrebe ceva simțiră ca încep să coboare. Diana privi în jos. Locul unde aterizară cele doua fetițe era superb...

No comments:

Post a Comment