24.12.16

Povestea lui Moș Crăciun

Se spune că demult demult, în vremuri neștiute, trăia la marginea unui oraș un bătrân care tot timpul anului făcea jucarii pe care le vindea mai apoi în Ajunul Crăciunului.


Într-o seară, în timp ce se întorcea acasă după o zi în care stătuse să vândă jucării, privirea îi fu atrasă la fereastra unei case sărăcăcioase, unde locuiau trei copilași sărmani. Aceștia erau triști pentru că ei nu primiseră nici o jucărie.

Copiii vorbeau între ei cu glas tare și unil dinte ei spunea:

- Tare mi-aș dori să avem măcar un soldațel de plumb cu care să ne jucăm toți trei, fără să ne certăm.

Impresionat de ceea ce vedea, bătrânul s-a întristat și el pentru că nu mai avea nici o jucărie cu el ca să îi ajute pe micuti.

Dar uitându-se mai bine în sac, a observat pe fundul acestuia un mic, soldațel de plumb pe care l-a dăruit celor trei frați.

Bucuria lor a fost foarte mare. Bătrânul a plecat și el fericit spre casă pentru că a reușit să aducă zambetul pe fețele unor copii sărmani.

În drumul său spre casă, a întâlnit o căprioară rănită pe care a ajutat-o.

În semn de recunoștință, căprioara i-a spus bătrânului că îi va îndeplini orice dorință pentru bunatatea sa.

Acesta a avut o singură dorință, să poată să dăruiască câte o jucărie fiecărui copil din lume, dar în special acelora care erau prea săraci pentru a putea primi daruri.

Caprioara i-a îndeplinit dorința.

Hainele bătrânului s-au transformat în hainele roșii pe care le cunoaștem cu toții, iar în fața lui a apărut o sanie trasă de reni.

Moșul s-a urcat în sanie și a trecut într-un tărâm plin de case frumos colorate și luminate, unde trăiau spiridușii. Aici, Moșul s-a apucat de făcut jucării, ajutat de sprintenii spiridușii.

Tot anul munceau pentru a face jucării iar în Ajunul Crăciunului Moșul zboară cu sania trasă de reni în întreaga lume pentru a aduce cadouri copiilor.

Așa că, nu uitați să fiți cuminți și atunci Mosul vă va aduce multe daruri!

Crăciun fericit!

No comments:

Post a Comment